Boodschappenrace voor meer AHN-vrijwilligers

Op dinsdagavond 13 oktober, tussen 19.00 uur en 20.00 uur, gaan acht Nieuwegeinse fractievoorzitters de strijd aan in de Plus supermarkt aan het Nedereind in Jutphaas. Dit doen zij om aandacht te vragen voor meer vrijwilligers die bij de Algemene Hulpdienst (AHN) willen helpen.

De AHN is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het welzijn van kwetsbare inwoners van Nieuwegein. Vrijwilligers van de AHN doen bijvoorbeeld de boodschappen voor zieken of ouderen die dit zelf niet of alleen met hulp kunnen.

Monique Laurier (voorzitter van de AHN):“De vraag van het aantal zieken en ouderen dat zelfstandig wil blijven wonen maar niet meer zelfstandig boodschappen kan doen, neemt toe. Daarom zijn we op zoek naar meer inwoners die vrijwilliger willen worden.” De boodschap van Monique is: “Boodschappen doen voor ouderen is leuk en ze zijn er enorm mee geholpen.” Aanmelden als vrijwilliger bij de AHN kan door te bellen naar telefoonnummer 030 – 60 674 09 of te mailen naar info@hulpdienstnieuwegein.nl

Tijdens de boodschappenrace moeten de fractievoorzitters zo snel mogelijk de boodschappen van het AHN-lijstje bij elkaar winkelen en finishen bij de kassa. De fractievoorzitter met de snelste tijd verdient eeuwige roem en een smakelijke, door Plus van Loon gesponsorde, prijs. De BN-er René Hansen zal e.e.a. presenteren en hoopt zo publiek te lokken dat zich ter plaatse kan aanmelden als vrijwilliger.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk