Boodschappen doen is meer dan eten in huis halen

Is boodschappen doen voor jou een noodzakelijk kwaad waar je liever onder uit zou komen? Of geniet je van het moment dat je je tassen pakt en naar de supermarkt gaat? De meeste mensen vallen duidelijk onder de eerste groep. En daar gaan we iets aan doen. Want met een beetje omdenken, is boodschappen doen heel leuk, en zelfs een echt uitje!

Je activiteiten blijven waarschijnlijk nog steeds beperkt. Thuiswerken, boodschappen doen en een al dan niet verplicht ommetje of met de hond uit. Als de zon schijnt misschien nog even een stukje op de fiets of skeeleren en als je heel veel geluk hebt, dan mag je misschien nog wel (af en toe) naar je werk of gaan sporten. Toch is het belangrijk om je mind te blijven uitdagen. Zeker nu alles steeds voorspelbaarder wordt. En dat uitdagen doe je door anders te denken.

Denk terug aan je laatste vakantie
Kun je je laatste vakantie nog herinneren? Was je met een tent of caravan op een camping, had je een huisje gehuurd of zat je luxe in een hotel? In binnen of buitenland? En weet je nog de keer (of meerdere keren) dat je boodschappen ging doen? Het kan zijn dat je veel boodschappen nodig had omdat je zelf kookte of misschien alleen wat drinken en wat lekkers voor bij het zwembad of op het strand.

Ga even terug naar dat moment? Weet je nog hoe het voelde? Anders dan het moment dat je thuis boodschappen gaat doen he? Dat komt misschien een klein beetje omdat je in vakantiestemming was maar ook omdat alles op vakantie gewoon anders is. Een andere omgeving die je niet zo goed kent. De weg naar de supermarkt moest je waarschijnlijk de eerste keer zoeken en ook in de supermarkt zelf wist je de weg niet. Geen ‘automatische piloot’ dus maar nadenken. Voelen, ruiken en beleven. Waarschijnlijk had je bij thuiskomst daardoor ook andere producten in je shopper tas. Producten die je thuis helemaal niet in het schap ziet staan. Dat kan omdat ze er ook echt niet staan, maar het kan ook zijn dat je zo voorgeprogrammeerd bent dat ze je thuis bij het ‘standaard boodschappen doen’ helemaal niet opvallen.

Terug naar dat moment
Stel nu dat je deze ervaring komende week gaat toepassen bij het boodschappen doen. Je begint bij het begin. Niet naar jouw standaard supermarkt dus. In plaats daarvan kies je een stad of dorp in de buurt uit. Het liefst een plaats waar je de weg niet zo goed kent. Dat kan Utrecht zijn maar ook Zeist of misschien wel Woerden. De bedoeling is dat je een beetje moet zoeken naar de supermarkt en dat de route er naar toe nieuw voor je is. Zo krijg je al een beetje het vakantiegevoel.

Onderweg
Door niet direct regelrecht naar de supermarkt te rijden maar onderweg te stoppen voor een fotomomentje, een coffee-to-go of het bezichtigen van een kerkje of iets dergelijks, maak je dat gevoel nog groter. Plan dus genoeg tijd en neem naast je shopper ook je rugtas dames mee want dan voelt het meer als uitje. Gaan de kinderen mee? Maak het dan speciaal voor ze door ze een opdracht te geven. Afhankelijk van de leeftijd kan het zijn dat ze iets lekkers mogen kiezen of één complete maaltijd mogen verzinnen. Bij de kassa laat je ze zelf (met jouw pinpas) afrekenen en de spullen zelf in hun eigen rugzak kind inpakken. Kinderen vinden een grote mensen activiteit vaak heel stoer en nog veel leuker dan een kinderuitje. Zo maak je van een ‘noodzakelijk kwaad’ dus een gezellig dagje uit.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk