Bomenwens wijkbewoners in Blokhoeve gerealiseerd

Blokhoeve is een van de laatste grootschalige nieuwbouwwijken in Nieuwegein. Door de wijk loopt de Middelhoeve, de doorgaande weg die vanaf de entree als een zichtas in de wijk ligt. Het is al lange tijd een wens van veel wijkbewoners deze entree een groener aanzicht te geven. Het Wijkplatform Zuilenstein/Huis de Geer/Blokhoeve heeft deze langgekoesterde wens opgepakt en voor het in vervulling laten gaan ervan is een spaarpotje aangelegd.

Met steun en hulp van wijkmanager Melanie Gitz is er overleg met de gemeente geweest over welke bomen geplant mogen worden. Leidingen in de grond maakten het spannend, want een boom moet voldoende ruimte hebben om te kunnen wortelen. Uiteindelijk bleek dat een aantal bomen in aanmerking kwam voor een plek op de Middelhoeve.

Bestuursleden Victor Goulmy (links op de foto) en Ton Visser gingen in overleg met omwonenden om tot een goede keus te komen. En nu staan er twee jonge Amerikaanse Amberbomen die nog veel verder tot de hemel kunnen gaan reiken. Fijn voor de wijk, want groen doet goed!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren