Bomenkap in Park Oudegein vanaf 12 december

Langs de Doorslag/Hollandse IJssel ter hoogte van het St Antoniusziekenhuis worden vanaf maandag 12 december 26 populieren gerooid. Het werk is vóór oud en nieuw gereed. De kapvergunning is verleend en de bezwaartermijn is afgelopen. Er worden dit voorjaar in totaal 34 bomen teruggeplant in het gebied.

Het populierenbos wordt omgevormd naar een essenbos. Een es is een boom met een betere toekomstverwachting dan de populier. De populieren worden gerooid omdat verschillende populieren bij hun wortelstelsel onderspoeld zijn door het water en dreigen te kantelen. Daarbij kunnen ze bij een storm omwaaien en op het fietspad terecht komen. Bij een storm breken telkens zware takken uit de populieren. De uitgebroken takken vallen geregeld op het wandel- en op het fietspad. Alle 26 populieren worden in één keer weggehaald.

Langs de Doorslag/Hollandse IJssel worden ook drie essen en drie elzen kort afgezaagd en vier wilgen geknot. De grote essen die er ook staan, blijven gespaard. In het bos worden in het voorjaar tien essen en tien meidoorns teruggeplant. Langs het water wordt een rij van veertien bomen teruggeplant. Het gaat om vijf sierkersen, vijf essen en vier elzen.

De park(fiets)paden tussen de kinderboerderij en het Zuidstedeviaduct worden afgesloten voor alle verkeer. De weggebruikers worden omgeleid tot het einde van het jaar. De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast veroorzaken vanwege het omzagen.

Aan de noordkant van het tennispark Oudegein worden langs het water en langs de trambaan 26 wilgen tot circa dertig centimeter afgezaagd zodat ze weer gezond kunnen uitgroeien. De wilgen worden zo kort afgezaagd voor de veiligheid van de omgeving. Ze dreigen namelijk te kantelen en uit te scheuren omdat de wilgen te zwaar zijn geworden voor de plaats waar ze staan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk