Bomenkap en -knot in Broekenbosje Batau noord

Tijdens de boomveiligheidscontrole in Batau-Noord is gebleken dat 95 bomen een gevaar gaan opleveren voor hun omgeving in de toekomst. Sommige bomen verkeren in een slechte conditie of hebben een ernstige rotting of een zwamaantasting. Vorig jaar zijn al verschillende slechte bomen verwijderd gelijktijdig met het rooien van de zieke kastanjes. De gemeente Nieuwegein is al begonnen met het opnieuw planten van 33 bomen in de wijk.

Van de 95 bomen die een gevaar opleveren voor de toekomst worden 50 bomen geknot. Dit om het Elzen/Essen broekenbosje in stand te houden. Dit stukje heeft namelijk nog een cultuur historische waarde uit het verleden, het is een gedeelte van een oude griend waar vroeger hakhout uit werd gehaald om bijvoorbeeld bezemstelen of ander werktuig van te maken voor de boeren. Deze Elzen/Essen worden te groot op deze plek en worden geknot zodat ze weer mooi uitgroeien. Het Elzenbroekbos ligt bij de Ringslangweide, Spannerweide, Libelleweide en de Salamanderweide.

Het perceel wordt in de komende drie jaar geheel geknot om te beginnen met 50 bomen op het oosten achter de Spannerweide. De kapvergunning hiervoor is al aangevraagd en verleend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren