Bomen worden vanwege veiligheid gekapt

In Batau Noord, Batau Zuid, Doorslag, Hoog Zandveld en Zandveld worden binnenkort bomen en bosschages gekapt. Elke drie jaar worden boomveiligheidscontroles uitgevoerd. Bomen met een slechte conditie of die een ziekte hebben, worden elk jaar gecontroleerd. Het gaat om bomen met iepenziekte, watermerkziekten, essentaksterfte, bomen met zwamaantastingen, bomen met een verminderde conditie of dode bomen. Wilgen aan de slootkant die te fors zijn gegroeid worden ook gekapt.

De bomen en bosschages die gekapt worden, zijn gemerkt met een blauwe stip. Er is een flora- en fauna check gedaan vooruit lopend op het werk. De aannemer doet ook nog een flora- en fauna check voordat hij start met de uitvoering. Bosschages en bomen waar bewoonde nesten in zitten, zullen pas in het najaar worden gekapt.

Later komen Galecop, Blokhoeve, Zuilenstein, Juthaas/Wijkersloot, Fokkesteeg, Vreeswijk en Industrieterrein Plettenburg en de Wiers aan de beurt. De bomen in deze wijken worden gemerkt met een gele stip. In het nieuwe plantseizoen plant de aannemer weer jonge bomen aan. Niet op alle plekken waar de bomen worden gekapt, komen bomen terug. Sommige bosschages zullen weer opnieuw uitgroeien. Sommige bomen worden gekapt zodat andere bomen in de buurt meer groeimogelijkheden krijgen.

6 thoughts on “Bomen worden vanwege veiligheid gekapt

 1. Joop Verkerk

  compliment voor alles wat er gepresteerd word in de Nieuwegeinse natuur

 2. Yvonne legtenberg

  Hopelijk dan ook die enorme wilg op de hoek bij Biltseveste. Vandaag wederom een klacht over ingediend. We zitten al jaren niet meer met plezier in de tuin door die boom…het bladverlies….tis een oerwoud.

 3. Leon Fonville

  net naast mij, tegenover nummer 19 op de Goudpluviersingel staat ook een boom, die zo groot en vol is dat ik heel veel daglicht mis in mijn huiskamer. Het ene raam kijk ik uit op een blinde muur in het noordwesten en het andere raam op het noordoosten op die die enorme boom!

 4. Gerard

  In heel Fokkesteeg Noord staan veel te grote bomen die het zonlicht tegen houden, enorme hoeveelheid bladeren geeft in de herfst (en zelfs als het droog is), veel schimmel en dus schimmelsporen de lucht in brengen (de platanen zitten de afgelopen jaren zo vol met schimmel dat de bladeren in het voorjaar er al afvallen. Schimmel sporen zijn erg slecht voor mensen die al last hebben van astma. Ook het stof dat ermee in de lucht komt door de vergruisde bladeren, is niet goed voor veel mensen. Over fijn stof gesproken….)

  De nodige grote bomen staan scheef en het zou mij niets verbazen als er de komende jaren bomen gaan om vallen. Zeker als er harde wind uit de verkeerde richting komt, en of de grond niet meer stevig genoeg is.
  Ook drukken ze op verschillende plekken de tegels en bestrating omhoog. Bij verschillende bomen is het haast gevaarlijk om daar iets aan te doen, omdat de boom juist de andere kant op scheef staat.

  De wilg is echter wel een gezonde boom die goed gesnoeid is. Helaas zullen ze die niet weg doen alleen vanwege het blad verlies. Scheelt ook nog dat de bladeren van de wilgen niet zover weg gewaaid worden als die van de platanen.

 5. marja van Meurs

  Boom op ruiterstede voor de flat balkons richting ijsselstein. Die is al aangemeld bij 14030

 6. Joop

  Op de pauwoogweide staat al meer dan 2 jaar een dode boom,hopelijk wordt deze ook weggehaald.
  Er staan hier veel nieuwe wagens,en de bewoners gaan wel schade claims indienen als er iets gebeurt.
  Verder staat het onkruid al meer dan 1.50 mtr hoog.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren