Bomen met iepenziekte zullen binnenkort gerooid worden

Verschillende iepen zijn de afgelopen weken bruin geworden. Dat komt door de iepenziekte die wordt verspreid door de iepenspintkever. De kever verspreidt een schimmel door aan de jonge twijgen te eten en zo komt de schimmel in de houtvaten.

De boom verweert zich door besmette houtvaten af te grendelen. Hierdoor komt het watertransport stil te liggen waarna aangetaste twijgen en takken verwelken. Het gevolg is dat de hele boom wordt aangetast en bruin wordt. Door verdere besmetting tegen te gaan, worden de bomen weggehaald want er is geen herstel meer mogelijk voor aangetaste iepen.

In Nieuwegein zijn ook verschillende delen van bossen met Veldiep besmet met de iepenziekte. Ook deze bomen worden weggehaald. Het warme en droge weer van de afgelopen tijd zorgt ervoor dat de bomen vatbaarder zijn voor de ziekte. Tot en met september worden de zieke iepen weg gehaald.

De locaties met zieke iepen zijn: Nedereindseweg 409, Groengebied Huis de Geer, Utrechtsestraatweg/Remiseweg, Strawinskystraat 1, Hildo Kropstraat, Wenckebachplantsoen 100, Makadocentrum, Claylaan, Herwijnenplantsoen en de bomen aan het 2e Veld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren