Boeven voorzien het op uw WiFi verbinding in Nieuwegein

In de Buurtwhatsapp van Nieuwegein zien we momenteel meerdere meldingen binnenkomen van personen in een Vodafone jas (zonder naambadge of bedrijfs ID kaart) die aanbellen bij mensen die binnen willen komen om de internet WiFi te verbeteren en/of de TV instellingen in HD om te zetten. Donderdagavond 26 januari jl. waren er meerdere meldingen in de wijken Batau Zuid en Batau Noord. Ook uit de wijk de Doorslag kreeg onze redactie meerdere meldingen binnen.

Een aangesloten Buurtwhatsapper: ‘Ik zit zelf bij Ziggo. Heb ze ook gebeld daar ze gefuseerd zijn met Vodafone. Wat deze persoon aan de deur vertelde klopt miet! Ze zijn gefuseerd maar alleen voor het mobiele netwerk. Ziggo maakt er melding van en adviseert om de politie te bellen als weer iemand aan de deur komt om je WiFi  en/of TV instellingen aan te passen.’

Het gaat om een licht getinte man met een rode lange Vodafone jas aan. Hij zou niet onaardig overkomen. De politie is inmiddels ingelicht. Wat ze precies van plan zijn is niet bekend, maar gedacht kan worden aan dat ze het netwerk van uw WiFi verbinding wille nondermijnen en zo toegang kunnen krijgen tot uw computer of netwerk met alle gevolgen van dien.

Bent u al aangesloten op het grootste Buurtwhatsapp netwerk van Nieuwegein? Kijk hier voor meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden.

UPDATE: Na controle van de politie bleek het om echte verkopers te zijn van Vodafone.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk