‘Boerderij van het Jaar 2016’

Nieuwegein heeft twee boerderijen aangemeld die meestrijden voor de titel ‘Boerderij van het Jaar 2016.’ De wedstrijd wordt jaarlijks uitgeschreven en is een initiatief van de Boerderijen Stichting Utrecht (BSU), Landschap Erfgoed Utrecht en de Provincie Utrecht. Dit jaar wordt de wedstrijd voor de 25ste keer gehouden. Met de verkiezing wordt aan de gemeentebesturen en het publiek aandacht gevraagd voor de vele prachtige historische boerderijen in de provincie Utrecht en voor het landschap waarin ze liggen.

De twee boerderijen die Nieuwegein heeft aangedragen voor nominatie staan op een vergeten stukje Nieuwegein, dat door de komst van de fietsbrug bij de Plofsluis steeds meer aandacht krijgt, de Overeindseweg nummers 36 en 38 aan de overkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Samen met 23 andere boerderijen in de provincie maken zij kans op de titel.

De komende tijd zal een jury van boerderijdeskundigen de 25 aangemelde boerderijen bezoeken en beoordelen. Op 9 mei wordt bekend gemaakt welke boerderijen genomineerd worden voor de verkiezing Boerderij van het Jaar! Uit de genomineerden wordt op 28 mei de Boerderij van het Jaar 2016 bekend gemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk