BoekStart in de kinderopvang: (voor)leeshoek geopend!

Voorlezen is een feest. Daarom waren vlaggen en ballonnen van toepassing bij de opening van de (voor)leeshoek op kinderdagverblijf Kruimeltje van Kind en Co. De (voor)leeshoek is onderdeel van BoekStart in de kinderopvang, een samenwerking met de Nieuwegeinse bibliotheek.

Bibliotheekbestuurder Roel Zuidhof kreeg op donderdag 7 september de eer om, samen met één van de kinderen, het lint door te knippen. De (voor)leeshoek zit vol met nieuwe boeken voor iedere groep. Bibliotheek-leesconsulent Eva Zweegman gaf de kinderen en andere aanwezigen een gezellige voorleessessie met voorleesdraak Alfie en wat lekkers.

Roel Zuidhof: “‘Lezen en voorlezen is enorm goed voor de taalontwikkeling van een kind. Door ook op de kinderopvang al boekjes aan te bieden kun je kinderen al heel vroeg kennis laten maken met taal.”

Eva Zweegman gaf dit jaar verschillende voorleessessies in de kinderopvang en introduceerde er themacollecties. Er is in kaart gebracht wat er nodig is voor een nóg beter (voor)leesklimaat voor de kinderen en pedagogisch medewerkers. “En de geopende boekenhoek is echt de ultieme verrijking”, vertelt Zweegman.

BoekStart
Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhalen vertellen – versterkt de band met je baby en peuter. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Ouders en professionals kunnen dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van nul tot vier jaar en hun ouders van boeken laat genieten. BoekStart wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Nieuwegein. Meer weten? Kijk hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk