Boekenweek in de bibliotheek: alles over familie

De hele maand maart wordt in de bibliotheek De tweede verdieping in City boekenweek gevierd. Dit jaar is het thema ‘bij ons in de familie.’ Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. Vraag het maar aan schrijver Tommy Wieringa op woensdag 6 maart, onderzoek je eigen stamboom tijdens één van de workshops of schrijf je eigen levensverhaal. En: laat je familie op de foto zetten!

Boekenweek 2024

De Boekenweekactiviteiten zijn tot stand gekomen in samenwerking met de bibliotheken Lek & IJssel en Het Groene Hart. Je vindt daarom diverse activiteiten bij een bibliotheek bij jou in de buurt. Bekijk ze allemaal via: detweedeverdieping.nu/boekenweek2024.

Activiteiten
20.00-22.00 uur | Dorpshuis Fort Vreeswijk | 5 euro
Vraag schrijver Tommy Wieringa (bekend van o.a. Joe Speedboot, De Heilige Rita en Nirwana) het hemd van het literaire lijf. Met muziek van topvioliste Myrthe van de Weetering. Meld je online aan.

Maandag 18 maart: workshop levensverhaal schrijven
14.30-16.00 uur | @De Voorhof, Nieuwegein | gratis
Deze workshop met Francis Doesburg helpt je op weg met creatieve schrijfoefeningen en praktische tips.

Woensdag 20 maart: interview Tineke Bennema en Van van de Vijver
20.00-22.00 uur | @Binnenstede 8, Nieuwegein (naast Jeans Center) | gratis aan.
Zaterdag 23 maart: familiefoto’s maken door Fotoclub Fotogein. Meld je online

Tineke Bennema en de familie Van van de Vijver vertellen over de totstandkoming van het boek Albertus Van van de Vijver Slaafgemaakt en bevrijd en hun familiegeschiedenis.
13.00-16.00 uur | @Bibliotheek De tweede verdieping | gratis voor bibliotheekleden

Fotogroep Fotogein gaat familiefoto’s maken! Na bewerking krijg je deze per mail toegestuurd. Meld je vooraf aan, want er is een beperkt aantal plekken. Na het aanmelden krijg je bericht over het tijdstip.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk