BoekenPlusPunt in Dorpshuis Fort Vreeswijk

Wethouder Martijn Stekelenburg heeft woensdag 22 april in het bijzijn van enthousiaste vrijwilligers en enkele boeken minnende bezoekers, het eerste BoekenPlusPunt in Nieuwegein geopend. De wethouder was vol lof over dit samenwerkingsverband tussen Bibliotheek De tweede verdieping en Dorpshuis Fort Vreeswijk: ‘Dit initiatief is veilig, vriendelijk en toegankelijk’, aldus Stekelenburg.

Inwoners van Vreeswijk die niet in de gelegenheid zijn om naar de bibliotheek te komen, kunnen lenen uit een boekencollectie voor volwassenen. Een pluspunt is, dat vrijwilligers klanten die slecht ter been zijn kunnen ophalen en terugbrengen. Het BoekenPlusPunt heeft een op de buurt gerichte collectie: veel Groot Letter Boeken en veel actuele romans. Als een gewenste titel ontbreekt, kunnen lezers het boek laten reserveren uit de vaste bibliotheekcollectie.

De buurtbewoners omarmen het aanbod. Aan de 96-jarige mevrouw Mayenburg (foto) de eer, het allereerste boek te lenen. Ze kiest ‘Breekbare uren’ van L. Cohen. De Vreeswijkse klemt het boek stevig onder haar arm en verklaart: ‘Ik hou van streekromans.’

De openingstijden van dit Vreeswijkse BoekenPluspunt zijn maandag van 10.30 tot 12.00 uur en woensdag van 14.00 tot 15.30 uur. De kosten zijn 5 euro voor een halfjaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren