Bodemverontreiniging Lorentzbaan 1-12

Samenvatting: Na oplevering van de woonwerk-eenheden aan de Lorentzbaan 1- 12 bleek de grond plaatselijk sterk verontreinigd. Een arbitragecommissie heeft geoordeeld dat de projectontwikkelaar vijf van de twaalf tuinen moet saneren, omdat de bodemkwaliteit hier niet voldoet aan hetgeen in het koopcontract is gesteld.

Het college heeft besloten tot vrijwillige sanering van de zeven tuinen waarop geen saneringsplicht bij de projectontwikkelaar rust, mits uit een grondkeuring volgt dat sprake is van licht verontreinigde grond. Indien sprake is van ernstig verontreinigde grond wordt onderzocht welke financieringsmogelijkheden er zijn en neemt de gemeenteraad hierover een besluit. Het college kiest bij uitzondering voor vrijwillige sanering, wegens bijzondere omstandigheden.

Beslispunten: 1. Akkoord gaan met het uitvoeren van een grondkeuring voor de verontreinigde tuinen aan de Lorentzbaan, die niet gesaneerd worden door de projectontwikkelaar. De keuring wijst uit of sprake is van een partij licht verontreinigde grond.
2. Akkoord gaan met vrijwillige sanering van de zeven tuinen die niet door de projectontwikkelaar gesaneerd hoeven worden, mits de grondkeuring uitwijst dat sprake is van licht verontreinigde grond.
3. Kennis nemen van de mogelijkheid dat de grondkeuring uitwijst dat sprake is van ernstig verontreinigde grond. In dat geval wordt onderzocht welke financieringsmogelijkheden er zijn en zal een beslissing door de gemeenteraad worden genomen.

Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk