Bloemen voor Peter R. de Vries op plein bij winkelcentrum Muntplein

In heel Nederland wordt opgeroepen om bloemen te leggen voor misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De Vries werd op dinsdagavond 6 juli neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam, na een uitzending van RTL Boulevard. Hij overleed op donderdag 15 juli jl. in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Er zitten twee verdachten vast, de 35-jarige Pool Kamil E. uit Maurik en de 21-jarige Rotterdammer Delano G.

Woensdag kan iedereen afscheid nemen van Peter R. de Vries in theater Carré in Amsterdam. Een dag later is er in besloten kring het afscheid voor familie en dierbaren van de vermoorde misdaadverslaggever en vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. Volgens RTL wilde de familie heel graag dat “iedereen voor wie Peter iets heeft betekend” een laatste groet kon brengen. Daarom is het afscheid verdeeld over twee dagen. De Vries is 64 jaar geworden.

De plannen tot het leggen van bloemen in heel Nederland volgen op de oproep van advocaat Peter Schouten. Ook in Nieuwegein is gehoor gegeven aan de oproep. Midden op het Muntplein, onder het kunstwerk is een gedeelte afgezet waar de inwoners bloemen kunnen leggen om Peter R. de Vries te gedenken.

Advocaat Peter Schouten uit Breda roept via zijn Twitter-account iedereen op om een roos te kopen en die op de rand van het trottoir te leggen, op het station of uit de auto te gooien langs de weg, zodat Nederland bedekt wordt met rozen. Dit als eerbetoon aan misdaadjournalist Peter R. de Vries die donderdag overleed. Schouten besluit met de woorden: “Geef niet op, vergeet niet, vergeet nooit.”

Het ‘monument’ op het Muntplein in Batau Noord zal nog enige tijd blijven staan zodat de inwoners van Nieuwegein bloemen kunnen leggen ter ere van Peter R. de Vries. Onderstaande foto’s kregen wij van Djayden Overwater van regio nieuws Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk