Bloedspoor nekt inbreker uit Nieuwegein na zeven jaar

Voor een gepleegde inbraak in 2010 kreeg een 37-jarige man uit Nieuwegein vrijdag 13 oktober jl. drie maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd door de rechtbank in Assen.

De Nieuwegeiner brak op 27 februari van dat jaar in bij een seniorenwoning bij zorgcentrum De Paasbergen in Odoorn. Hij ging aan de haal met sieraden en een spaarvarken dat gevuld was met 180 euro. In de woning werden bloedsporen aangetroffen. Pas in 2016 kwam het tot een match, omdat de man tot dan toe ontbrak in de systemen.

De politie zocht hem op en de verdachte ontkende in alle toonaarden. “Ik kom nooit in Drenthe, ik weet niet eens waar Odoorn ligt”, vertelde hij agenten tijdens de confrontatie. Gezien het bloedspoor kon de rechter niet om een veroordeling heen en kreeg de Nieuwegeiner drie maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren