Blijven doortrappen op een driewielfiets

Driewielfietsen zijn ideale fietsen voor wie niet meer zo goed durft te fietsen. Bij een driewieler hoef je zelf niet het evenwicht te bewaren vanwege de extra wielen die de fiets heeft. Zo kun je toch nog lekker met de fiets op pad. Ben je benieuwd of een driewielfiets wat voor jou is? Kom dan naar de Driewielfietsdag van de Fietsersbond en ontdek hoeveel plezier u kunt beleven met een driewielfiets.

De Fietsersbond komt vrijdg 7 juli aanstaande speciaal naar Nieuwegein om de inwoners kennis te laten maken met een driewielfiets. Iedereen die geinteresseerd is wordt uitgenodigd van 13.00 uur tot 16.00 uur aan het Merweplein 1 bij Sportcomplex Merwestein. Wil je een keer een driewieler uitproberen? Dat kan natuurlijk op vrijdag 7 juli, u kunt zich aanmelden via: doortrappen@fietsersbond.nl.

Over Doortrappen
Nieuwegein telt relatief veel inwoners ouder dan vijfenzestig. De gemeente zet zich dan ook al jaren op diverse manieren in om senioren langer gezond, actief en zelfstandig te houden. Zo worden er al een paar jaar speciale fietsdagen georganiseerd voor zestigplussers die van fietsen houden en prettiger, veiliger en comfortabeler samen willen blijven fietsen. Daarnaast hebben diverse wijken hun eigen fietsclub waarmee de deelnemers wekelijks samen een mooie fietstocht maken.

Het landelijke programma Doortrappen – ontwikkeld door het Ministerie van I&W – heeft tot doel ouderen zo lang mogelijk veilig door te laten fietsen. Om dat te bereiken, worden in al meer dan vijftig gemeenten Doortrappen activiteiten georganiseerd. De provincie helpt hierin mee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk