Katern

Blije gezichten bij open dag G-tennis TV Rijnhuyse

De open dag voor het G-tennis bij TV Rijnhuyse was zaterdag 16 maart een groot succes. De tennisspelletjes, het springkussen, de echte brandweerauto maakten dat de bezoekers allemaal met een grote glimlach naar huis gingen. Dat, en natuurlijk de gewonnen medaille en het gratis rugzakje met goodies die werden uitgedeeld.

GTennis

G-tennis wordt gespeeld door mensen die door hun beperking niet aan het gewone tennis kunnen deelnemen. Bij TV Rijnhuyse in Nieuwegein staat al een jaar of tien een grote groep G-tennissers uit de hele regio iedere zaterdagochtend op de baan. De club biedt tegen een juniorencontributie (117 euro) iedere week gratis lessen, buiten de vakanties om. Een aantrekkelijke manier om lekker in de buitenlucht te bewegen, te sporten en in een andere omgeving terecht te komen.

Ondanks dat er al een groep van zo’n acht tot tien G-tennissers iedere zaterdag spelen, is er door het enthousiasme op de club ruimte voor meer deelnemers. Daarom was er zaterdag 16 maart tijdens het finaleweekend van het jeugdtoernooi, een open dag voor G-tennissers bij TV Rijnhuyse.

Aan de hand van een parcours met tennisspelletjes konden G-tennissers hun scorekaart volspelen. Uiteraard kreeg iedere deelnemer met groot enthousiasme een medaille. Omdat tegelijkertijd de finales en halve finales van het jeugdtoernooi werd gespeeld, was het een drukke, vrolijke dag op het tennispark bij fort Jutphaas.

Mocht je nu ook nieuwsgierig zijn hoe dat eruit ziet, of het wellicht geschikt is voor iemand in je omgeving, kom gerust eens langslopen op zaterdagochtend rond 11.00 uur, buiten de schoolvakanties om. Tennistrainer Bart van Essen, of een van de andere trainers zijn altijd aanwezig om je meer informatie te geven en vragen te beantwoorden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk