Bladcampagne weer van start

Om de overlast van de vallende bladeren in de straten te beperken, start de gemeente voor het derde jaar met de bladcampagne. Tijdens de bladcampagne worden bladkorven geplaatst in de wijken. Dit jaar worden op 35 locaties in Nieuwegein bladkorven geplaatst.

Het bladafval wordt planmatig in de straten en wijken opgeruimd. Daarbij worden alle hotspots (waar veel blad valt), hoofdroutes en fietspaden vanwege de veiligheid als eerste schoongeveegd. Vervolgens komen alle wijken aan de beurt. Iedere straat wordt bladvrij gemaakt. Vanwege deze aanpak kunnen niet alle straten tegelijk worden schoongeveegd. Het kan dus even duren voordat uw straat aan de beurt is. Voor de feestdagen worden de bladkorven weer opgeruimd.

Op verzoek van bewoners is het aantal bladkoren in de wijken inmiddels uitgebreid tot 35. De bladkorven zijn alleen bestemd voor bladafval van eigen tuin en van de straat. De gemeente zorgt voor het leegmaken van de bladkorven. Als dat eerder nodig is, kunt u de gemeente bellen via telefoon 14 030.

Medewerkers van de gemeente voeren de bladcampagne uit. Om zo efficiënt mogelijk te werken, worden op centrale locaties tijdelijke bladinzameldepots opgezet. De gemeente komt die geregeld legen met een vrachtwagen met autolaadkraan. Verder gebruikt de gemeente drie veegmachines, handvegers en een heel team van bladblazers. Als het nodig is, werkt het team van de bladcampagne ook buiten de reguliere werktijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk