Binnenstad Nieuwegein gaat voor duurzaamheid

Eén grote centrale met hetzelfde vermogen als honderd auto’s, drie warmte en drie koude bronnen die samen een reikwijdte hebben van zes voetbalvelden. Dagelijks wordt een hoeveelheid water rondgepompt die gelijk staat aan de inhoud van vier Olympische zwembaden. Het levert een CO2 reductie op van 500.000 kilo per jaar, vergelijkbaar met het verbruik van driehonderd huishoudens. Daar tekenden gemeente Nieuwegein, Corio, Stadskwartier CV (Multi Vastgoed en ING Real Estate Development), ING REIM en Vaanster voor op vrijdag 10 december 2010. Samen maken deze partijen het mogelijk dat de nieuwe binnenstad van Nieuwegein van energie wordt voorzien middels een duurzame Warmte en Koude Opslag (WKO) installatie.
Het nieuwe Stadshuis, een nieuw Theatercomplex, 198 nieuwe appartementen en 35.000m2 nieuw en gerenoveerd winkeloppervlak worden aangesloten op deze WKO installatie. Deze Publiek Private Samenwerking draagt bij aan het realiseren van de millenniumdoelstellingen van de gemeente Nieuwegein op gebied van duurzaamheid. Bovendien is het project uniek in zijn soort door de schaalgrootte in een binnenstedelijke omgeving.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Adverteer op het lokale nieuws platform van Nieuwegein Galecop+Golf+120x90 Adverteren