Binnenkort wonen in een oude kroeg

De gemeente Nieuwegein heeft haar akkoord gegeven om appartementen te slaan in de voormalige kroeg Het Zwaantje aan de Herenstraat in Jutphaas. Sinds het oprollen van de wietplantage in het monumentale pand staat het leeg en vinden er geen activiteiten plaats. De eigenaar, van der Louw vastgoed BV, heeft enkele maanden geleden een verzoek ingediend om in het pand een kleine 15 appartementen te slaan. Na overleg met de Monumentencommissie is er een akkoord gegeven en vergunning afgegeven.

Medio 2018 kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in het monumentale pand aan het Merwedekanaal. Het zullen allemaal huurappartementen zijn.

Het karakteristieke pand staat op de hoek van de Herenstraat met het Sluisje en de Nedereindseweg. Al in 1603 stond op dezelfde plek de herberg De White Zwaan die behoorde toto de bierbrouwerij De Zevenstar. Er was een kolfbaan bij en paardenstallen. Het huidige gebouw dateert van de 182 eeuw en is daarna diverse malen verbouwd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren