Katern

Biljartvereniging Rappel 06 heeft nieuwe clubkampioenen

De van origine Nieuwegeinse Biljartvereniging Rappel 06hield de afgelopen maand weer haar jaarlijkse Hoge Hoed toernooi ter afsluiting van het seizoen 2016-2017. De afgelopen maand konden de leden strijden om de felbegeerde wisselbeker.

Afgelopen zaterdag was de finale in het Sociaal Cultureel Centrum in Vianen. De biljartvereniging is, na de verkoop van de St. Jan aan de Dorpsstraat in Vreeswijk, naar Vianen uitgeweken. Komend jaar zullen ze weer een nieuw onderkomen moeten zoeken omdat dit Sociaal Cultureel Centrum in Vianen gesloopt zal worden ten behoeve van woningen. Rappel 06 is dus naarstig op zoek naar een nieuw onderkomen.

Tijdens de finale zaterdag 10 juni jl. was het knap spannend. Uiteindelijk won het team van Bert van Zoelen, Wim Nak (niet aanwezig tijdens de finale) Berend Jonkman en Paul Jansen met 186 punten de grote wisselbeker. Er werd gespeeld volgens het ‘Libre’ systeem. Bij Libre speelt men zonder beperkingen. Men mogen zoveel mogelijk caramboles gemaakt worden als mogelijk is op het totale tafel oppervlak. Er werd gespeeld met een rode, gele en een witte bal. Geel en wit zijn de spelersballen.

Ter afsluiting van het seizoen en na het huldigen van de clubkampioenen werd een BBQ gehouden. Begin september zal de nieuwe competitie beginnen, nog in Vianen maar dat zal dan het laatste jaar zijn in het Sociaal Cultureel Centrum in Vianen.

Op de foto v.l.n.r.: Bert v Zoelen, Berend Jonkman en Paul Jansen met de wisselbeker

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk