Bijzondere onderscheiding voor redder van drenkeling uit het Merwedekanaal in Nieuwegein

Op vrijdag 24 maart 2023 heeft burgemeester Frans Backhuijs een zilveren medaille met oorkonde van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) uitgereikt aan de heer Bensik uit Nieuwegein. Hij ontvangt deze onderscheiding voor het redden van mevrouw Arendonk uit Vijfheerenlanden.

Op de foto mevrouw Arendonk en de heer Bensik (Foto: Fototeam KenM)

Mevrouw Arendonk kwam op 26 januari 2023 met haar auto te water in het Merwedekanaal aan de Vreeswijksestraatweg in Nieuwegein. Zij zat op dat moment met haar voet vast in het voertuig. Meneer Bensik bedacht zich geen moment en is direct te water gegaan. Hij heeft mevrouw Arendonk losgehaald en heeft haar naar de kant geholpen voordat het voertuig definitief zonk. De hulpdiensten waren gelukkig snel ter plaatse om de zorg over te nemen.

Bij de uitreiking van de onderscheiding waren naast burgemeester Frans Backhuijs, de heer Bensik en zijn gezin en mevrouw Arendonk en haar gezin, ook de heer van Lunteren de politie brigadier en de heer Leegte van de KMRD aanwezig.

Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen
De Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is een organisatie die sinds 1767 bestaat en sindsdien mensen bekroont die een ander van de verdrinking hebben gered.

3 thoughts on “Bijzondere onderscheiding voor redder van drenkeling uit het Merwedekanaal in Nieuwegein

 1. Ans Arendonk

  Was heel bijzonder, om het mee te mogen maken, samen met mijn partner, en kinderen, dat Casper en mevrouw van Andel, die mij op de kant heeft geholpen , een onderscheidng kregen!!!!! Zó dankbaar!!!!!
  Ans Arendonk.

 2. Manuel de Heus

  Het was mooi om de redder van mijn moeder persoonlijk te ontmoeten.
  De onderscheiding was dan ook dik verdiend.
  Maar respect voor allen die hun steentje hebben bijgedragen.

 3. Joke Delver

  Ik ben Casper en de andere betrokkenen heel dankbaar, dat ze mijn nicht uit het water gered hebben! Ik krijg buikpijn van de foto, waarop de auto in het water ligt. Het had heel slecht af kunnen lopen, maar dankzij deze lieve mensen is dat niet gebeurd! Heel erg verdiend deze onderscheiding!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk