Bijzonder transport richting Museumwerf Vreeswijk

Op maandag 23 december verwacht de Museumwerf Vreeswijk een bijzonder transport. Het drijvende afmeerponton aan de Viaanse kant van het voetveer de Vrevia komt voor een onderhoudsbeurt naar de Museumwerf. Na zeventien jaar is dat geen overbodige luxe.

Maandagochtend tussen 11.00 en 11.30 uur wordt op de rivier de Lek begonnen met het klaarmaken van het transport. Met enorme takels -ruim tachtig kilo per stuk- moet eerst de twintig ton wegende loopbrug van het ponton af worden gehesen. Vervolgens kan het afmeerponton worden losgemaakt van de meerpalen. En daarna zal de Vrevia laten zien dat ze ook op andere markten thuis is! Het fiets- en voetveer verandert dan in een echte duwboot. Met het ponton voor de kop zal ze koers zetten richting de Museumwerf. Al met al zal dit een aardig spektakel opleveren.

De onderhoudswerkzaamheden vinden plaats tijdens de Kerstvakantie. In deze periode houdt de Vrevia haar jaarlijkse winterstop. Deze duurt vanaf maandag 23 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020. Vanaf 6 januari zijn het ponton en de Vrevia weer volop in bedrijf.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk