Bijna 10.000 euro opgehaald voor Theater Totaal tijdens ‘De Burgemeester Kookt’

Afgelopen maandagmiddag mochten de bandleden van Theater Totaal een cheque van maar liefst 9.717 euro in ontvangst nemen van burgemeester Frans Backhuijs. Het bedrag werd opgehaald tijdens de laatste ‘Burgemeester Kookt’ van burgemeester Frans Backhuijs eind maart dit jaar. Onze videograaf Jos van Vogelpoel en reporter Frans Evers waren ter plekke om het moment voor onze lezers vast te leggen.

Binnenkort zal Backhuijs stoppen als burgemeester van Nieuwegein. Onbekend is of dit goede doelen evenement vervolg zal krijgen met de nieuwe burgemeester. De cheque werd uitgereikt in De Kom in de binnenstad van Nieuwegein, de thuisbasis van Theater Totaal.

Theater Totaal
Theater Totaal is de werkplek voor talentvolle muzikanten en acteurs met een verstandelijke beperking. De plek waar mensen met een verstandelijke beperking hun droom van uitvoerend artiest kunnen waarmaken. Op de muziek- en theaterwerkplaats werken artiesten aan de ontwikkeling van hun artistieke vaardigheden. Ze worden daarin begeleid door docenten uit diverse kunstvakopleidingen die beschikken over didactische en pedagogische vaardigheden. Het geld zal nuttig besteed worden door de organisatie.

Theater Totaal is een muziek/theater (t)huis voor artiesten met een verstandelijke beperking. In een sociaal klimaat waarin lichtheid van het bestaan, onderlinge hulp, begrip, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid centraal staan, ontwikkelen de artiesten al 26 jaar hun uitzonderlijke talent doormiddel van scholing en vertoning. Theater Totaal is onderdeel van zorgorganisatie Amerpoort.

‘De Burgemeester Kookt’
Het evenement kent een lange historie. Al in de tijd van burgemeester Jan Laan werd dit met regelmaat georganiseerd en burgemeester Frans Backhuijs heeft deze traditie van harte voortgezet. Doel van dit gastronomisch evenement is gelden te genereren voor een of meer “goede doelen” uit Nieuwegein. De inkomsten komen vooral uit de deelnemersbijdrage van de aanwezigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk