Katern

Bijna 1 miljoen euro verspild aan drempels in Nieuwegein

De rekenkamercommissie van de gemeente Nieuwegein heeft het onderzoek naar de aanleg van drempels en andere verkeersmaatregelen in Nieuwegein afgerond. In de periode 2001 tot 2003 werden na een jarenlange politieke discussie op alle doorgaande wegen in de wijken op grote schaal verkeersremmende maatregelen aangelegd. Dit leverde een pittige discussie op tussen voor- en tegenstanders, vooral toen bleek dat allerlei problemen voor het verkeer ontstonden waardoor aanpassingen nodig waren.

De rekenkamercommissie heeft nu onderzoek gedaan naar de manier waarop het project is uitgevoerd, hoeveel het heeft gekost en of de aanleg van de verkeersremmende maatregelen ook effect heeft gehad op de verkeersveiligheid. Verder heeft de rekenkamer op verzoek van de gemeenteraad naar een aantal recente reconstructies van wegen gekeken.

Uit het onderzoek komt naar voren dat het project duurder is geweest dan nodig was. Dat was in 2003 ook al door een extern bureau op verzoek van het college vastgesteld. De rekenkamercommissie stelt dat zeker € 800.000,– of 30% van het totale budget onnodig is uitgegeven. Dat geld is opgegaan aan herstel van onjuist aangelegde drempels en plateaus en aan ingewikkelde maatregelen die eenvoudiger hadden kunnen worden aangelegd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk