Bijeenkomsten over woningbouw in Nieuwegein

Nieuwegein is een fijne woonstad voor jong en oud. De gemeente Nieuwegein wil  dat Nieuwegein dat ook in de toekomst blijft. Zij wil graag met haar inwoners in gesprek en daarom organiseert de gemeente drie gesprekken in de stad. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 8 november aanstaande van 19,30 uur tot 21.00 uur in ’t Veerhuis aan de Nijemonde 4 in Nieuwegein.

Tijdens deze avond is volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over woningbouw in het zuidelijke deel van Nieuwegein. Dit deel bestaat uit de wijken Fokkesteeg, Vreeswijk, Lekboulevard, Zandveld en Hoog-Zandveld. In deze wijken is de afgelopen jaren veel gebeurd. Over bijvoorbeeld de ontwikkeling van woningbouw aan de Helmkruid hebben we met velen van u intensief gesproken. De buurt Nieuw Vreeswijk is gebouwd op de locatie waar vroeger bedrijven waren. Recent zijn hier woontorens langs het water gerealiseerd.

Ook worden woningen aan het Lotusplantsoen gebouwd. Maar er is nog steeds een grote behoefte aan nieuwe woningen. Het sluiten van Huize Vreeswijk leidt bijvoorbeeld tot een nieuwe vraag naar woningen voor ouderen. Ook voor mensen die een luxere woning zoeken, zorg nodig hebben of zoeken naar hun eerste eigen woning zijn er niet genoeg woningen in de stad.

De gemeente Nieuwegein is benieuwd naar de mening van haar inwoners over de vraag naar nieuwe woningen. Welke woningen mist u nog in uw wijk? En waar kan worden gebouwd?

Naast de bijeenkomst op 8 november organiseert de gemeente nog twee soortgelijke bijeenkomsten: Op 16 november vindt een bijeenkomst plaats over het noordelijke deel en op 23 november over het middendeel van Nieuwegein. De opzet van de avonden is samen met vertegenwoordigers van de wijkplatforms voorbereid en zij zijn ook aanwezig.

Op basis van deze avonden zal een conclusiesworden getrokken: waar zijn we het over eens en welke ideeën botsen? ‘In januari 2017 vragen we u samen met ons antwoorden op deze vragen te formuleren. We streven ernaar om in het voorjaar van 2017 dit onderzoek af te ronden. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over het nieuwe woningbouwprogramma’ aldus de gemeente.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk