Bijeenkomst over woningbouw in Nieuwegein

Nieuwegein is een fijne woonstad voor jong en oud. De gemeente Nieuwegein wil  dat Nieuwegein dat ook in de toekomst blijft. Zij wil graag met haar inwoners in gesprek en daarom organiseert de gemeente drie gesprekken in de stad. De tweede bijeenkomst is op woensdag 16 november aanstaande van 19.30 uur tot 21.00 uur in Buurtplein Batau aan de Dukatenburg 1 in Nieuwegein. In verband met de voorbereiding verzoekt de gemeente u zich van te voren aan te melden bij d.vanderkooij@nieuwegein.nl.

Tijdens deze avond is volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over woningbouw in het noordelijk deel van Nieuwegein. Dit deel bestaat uit de wijken Galecop, Blokhoeve, Batau-Noord, Zuilenstein en Huis de Geer. In deze wijken is de afgelopen jaren veel gebeurd. Op de Buxtehudelaan zijn appartementengebouwen gerealiseerd en wordt nog gebouwd aan de afronding van dit project. Aan de van Heukelumstraat en op de locatie van Zuilenstein worden woningen voor ouderen gerealiseerd. Maar er is nog steeds een grote behoefte aan nieuwe woningen. Ouderen zoeken geschikte woningen om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Ook voor mensen die een luxere woning zoeken, zorg nodig hebben of zoeken naar hun eerste eigen woning zijn er niet genoeg woningen in de stad.

De gemeente Nieuwegein is benieuwd naar de mening van haar inwoners over de vraag naar nieuwe woningen. Welke woningen mist u nog in uw wijk? En waar kan worden gebouwd? De gemeente Nieuwegein wil samen me tje bewoners op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Naast de bijeenkomst op woensdag 16 november heeft er al één bijeenkomst plaatsgevonden en organiseert de gemeente nog een derde soortgelijke bijeenkomst. Op 23 november vindt een bijeenkomst plaats over het midden van Nieuwegein. Deze vindt plaats in het Sport- en evenementencomplex Merwestein aan het Merweplein 1. Op 8 november heeft een bijeenkomst over het zuidelijk deel van Nieuwegein plaatsgevonden. De opzet van de avonden is samen met vertegenwoordigers van de wijkplatforms voorbereid en zij zijn tijdens de bijeenkomsten ook aanwezig.

Op basis van deze avonden zal een conclusiesworden getrokken: waar zijn we het over eens en welke ideeën botsen? ‘In januari 2017 vragen we u samen met ons antwoorden op deze vragen te formuleren. We streven ernaar om in het voorjaar van 2017 dit onderzoek af te ronden. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over het nieuwe woningbouwprogramma’ aldus de gemeente.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk