Bijeenkomst in Stadshuis Nieuwegein voor vrede in Oekraïne

Gemeente Nieuwegein nodigt haar inwoners, in het bijzonder onze Oekraïense en Russische gemeenschap, uit om op zaterdag 12 maart gezamenlijk stil te staan bij de oorlog in Oekraïne. B&W openen het Stadshuis van 10.30 uur tot 12.00 uur om met Nieuwegeiners in gesprek te gaan en gezamenlijk op te roepen tot een vreedzame oplossing.

Na een korte toespraak van burgemeester Backhuijs hijst de gemeente de Oekraïense vlag, als steunbetuiging aan alle mensen die lijden onder de oorlog in Oekraïne.

Vrede en democratie
Nieuwegein doet met deze actie mee aan de bijeenkomsten voor vrede en democratie die op 12 maart in veel Europese steden plaatsvinden. Burgemeester Frans Backhuijs: “Wij volgen de ontwikkelingen in Oekraïne op de voet. Het is verbijsterend en onacceptabel wat daar gebeurt. Onze gedachten zijn bij de Oekraïners, onze stadsgenoten met een Oekraïense achtergrond en iedereen in Nieuwegein die betrokken is bij Oekraïne. Nieuwegeiners zijn van harte uitgenodigd om zaterdagochtend in het Stadshuis aanwezig te zijn om samen onze solidariteit met de inwoners van Oekraïne te betuigen.”

Moment van solidariteit
Gemeenten in heel Europa organiseren op zaterdag 12 maart soortgelijke solidariteitsbijeenkomsten. Het idee komt van de burgemeester van Florence, Dario Nardella, die ook president is van Europees stedennetwerk Eurocities, een netwerk van 200 steden in 38 landen. Het Genootschap van Burgemeesters en de Vereniging van Nederlandse Gemeentes riepen eerder deze week hun leden op zich achter de actie #CitieswithUkraine te scharen. Nieuwegein geeft met deze bijeenkomst gehoor aan deze oproep.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk