Katern

Bierproefavond in De Middenhof

PINT organiseert op 19 april a.s. haar eerste proefavond voor streekbiertjes in Nieuwegein. PINT staat voor Promotie Informatie Traditioneel Bier en is opgericht in 1980 met als doel het bevorderen van de biercultuur in Nederland.

De avond wordt gehouden in De Middenhof aan de Duetlaan. Ook het Brouwers collectief Zevenstar uit Jutphaas doet mee met de proefavond. Op deze avond kunnen een vijftal streekbieren blind worden geproefd. Aan het eind van de avond wordt het lekkerste biertje gekozen. Tijdens de proeverij zullen er enkele eenvoudige hapjes worden aangeboden. Kosten voor deelname bedraagt 15,- euro. Aanmelden kan via midden@pint.nl o.v.v. Bierproefavond Nieuwegein.

Zevenstar bier in Nieuwegein wordt gebrouwen op initiatief van het Zevenstar Bier collectief. In 2013 ontstond het idee om voor Nieuwegein een eigen bier te brouwen. Door het organiseren van een bier brouw wedstrijd voor de thuisbrouwers van Nieuwegein is dit gelukt. Aan de hand van een recept van de winnende deelnemer heeft Nieuwegein sedert 2014 Zevenstar Bier. Jaarlijks wordt één wedstrijd uitgeschreven waaraan de thuisbrouwers kunnen deelnemen. Zo hebben wij nu 3 verschillende Zevenstar bieren. Meer over Zevenstar bier vindt u hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk