Biebbestuurder Roel Zuidhof over omgaan met FOMO en bewust leven

Tijdens de lockdowns was de bibliotheek als één van de weinige plekken open om te studeren, een boek te zoeken of een krant te lezen. Nu Nieuwegein steeds meer van het slot gaat, zijn we er natuurlijk ook graag voor je! Want hoe verdeel je je aandacht in een maatschappij die razendsnel verandert?

Bibliotheekbestuurder Roel Zuidhof vertelt: “Bewust leven heeft voor mij alles te maken met gezondheid, in lijf en lichaam. Maar ook met aandacht hebben voor elkaar, dat je bewust luistert naar de mensen met wie je belt of overlegt in een Teams-overleg. Luisteren naar je lichaam, een goede balans vinden tussen inspanning en uitrusten en op tijd vakantie nemen.” 

Relaxter in het leven staan 
Maar soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Zo hebben veel mensen last van fear of missing out (FOMO). Ze willen overal bij zijn en alles tegelijk doen. Zuidhof: “Ik denk dat het goed is meer aandacht te hebben voor wat je doet. Dan sta je relaxter in het leven.”

En: voel je vrij om hulp te vragen. “We zijn er niet alleen voor mensen die niet goed met de computer kunnen omgaan, maar voor iedereen van jong tot oud. Jonge ouders bijvoorbeeld kunnen hier tactische tips krijgen over huilbaby’s en worden gerustgesteld als hun kindje nog niet zo goed kan praten. Door te praten met andere ouders en ook door een activiteit te volgen van samenwerkingspartners die we uitnodigen. We willen hiermee de samenredzaamheid van mensen stimuleren.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren