Bieb op de Vroonestein

Vanaf de kleutergroepen op de Vroonestein wordt er gewerkt aan taalontwikkeling en maken de kinderen kennis met geschreven taal in allerlei mooie boeken. ‘Om kinderen nog enthousiaster en taalbewust te maken, richt de Vroonestein een bieb in. In deze bieb kunnen de kinderen op zoek naar boeken en worden ze zo gestimuleerd om met letters en klanken aan de slag te gaan. Dit is een goede voorbereiding op het leesproces dat zij in groep 3 aangeboden krijgen’ aldus Iris Fonville van Vroonestein.

In de ruimte van de bieb staan lage bakken, knusse hoeken met zitzakken en bankjes. Deze ruimte nodigt de kinderen uit om met een boek eens heerlijk op een zitzak te gaan zitten. Ook kunnen de kinderen in de lage bakken snuffelen. Dit zorgt ervoor dat ze extra nieuwsgierig worden naar alle boeken die in de bieb aanwezig zijn.

Naast het zelf snuffelen in boeken, worden de kinderen in de bieb ook voorgelezen. Voorlezen is voor een kind van meerwaarde omdat niet alleen de woordenschat uitgebreid wordt, maar het kind ook ervaart dat voorlezen een gevoel van veiligheid met zich meebrengt. De exclusieve aandacht die een kind krijgt door het voorlezen, zorgt er voor dat een kind met plezier luistert en leert van het verhaal. Er worden regelmatig voorlezers uitgenodigd om de kinderen mee te nemen in een mooi of spannend verhaal.

Woensdag 7 mei is de bieb geopend. Toekomstige leerlingen en hun (groot-) ouders werden uitgenodigd voor een leesactiviteit. Juf Francien las interactief een mooi verhaal over Kikker voor.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren