Bieb en Anna van Rijn werken samen

Met je schoolpas van het Anna van Rijn boeken lenen bij de bibliotheek. Dat kan binnenkort dankzij de samenwerking die deze school op woensdag 7 januari officieel aanging met bibliotheek de Tweede Verdieping. Om dit speciale moment extra te benadrukken, werd dit contract ondertekend met behulp van een 3D-printpen. Want naast het handige gebruik van de schoolpas als biebpas, is de samenwerking er ook vooral op gericht om leerlingen meer en beter wegwijs te maken in de digitale wereld. Zo gaan de gecertificeerde mediacoaches van De tweede verdieping de leerlingen begeleiden op het gebied van betrouwbare bronnen en veilig gebruik van internet.

De school geeft leerlingen de kans hun unieke talenten te laten ontdekken. Zo kunnen ze in talentprogramma’s hun sterke kanten ontplooien. Het is mogelijk om het internationaal erkende MOS (Microsoft Office Specialist) certificaat te behalen, maar zich ook het gebruik van nieuwe media eigen maken door lid te worden de Mediagroep. Lessen kennen een rijk ICT aanbod.

De bibliotheek van Nieuwegein heeft een eigen visie op het bibliotheekwerk in de toekomst. Deze visie op bibliotheekwerk 3.0 richt zich op de bibliotheek als lokaal informatiecentrum, centrum voor lezen en schrijven. Bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein is op 3 oktober 2013 uitgeroepen tot ‘Beste bibliotheek van Nederland’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk