Bieb De tweede verdieping weer open!

Bibliotheek De tweede verdieping gaat na vijf maanden eindelijk weer open! Vanaf donderdag 20 mei is het weer mogelijk om een bezoek te brengen aan de bieb in de binnenstad van Nieuwegein. Alle boeken staan weer op hun (nieuwe) plek, de computers en de werk- en studieplekken zijn schoongemaakt en de medewerkers en vrijwilligers staan te trappelen om de bezoekers weer op weg te helpen. Kortom: de medewerkers van de bieb zijn dankbaar voor ieders geduld en blij dat ze jou weer mogen ontvangen.

Meer (studie)ruimte
In de tussentijd hebben de medewerkers van de bieb niet stil gezeten. Zij hebben hard gewerkt om het  bibliotheekbezoek nog aantrekkelijker te maken. Zo is het infopunt helemaal vernieuwd, zijn er meer werk- en studieplekken gecreëerd (met veel groen!) en vind je alles van, en over, Nieuwegein dichtbij elkaar. De extra service verrassingstasjes vervalt, maar je wordt natuurlijk zoals vanouds graag op de biebvloer geholpen met het samenstellen van een eigen tasje vol prachtige (jeugd)boeken! Let op: de Buurtpleinen zijn helaas nog gesloten.

Kom je snel weer een keer gezellig neuzen tussen de boeken, rustig werken en studeren of gebruik maken van de computer?

De grootste wijzigingen zijn:

  • Bij binnenkomst zie je een roomdivider, bestaande uit vitrines en presentatieblokken, die de ruimte afschermt. Toekomstige Willie Wortels leren hier alles over techniek en media.
  • Het infopunt is helemaal vernieuwd.
  • De twee grote boekenkasten achterin de leeszaal maakten plaats voor veel meer studieruimte; ook rondom de kolom zijn werkplekken aangebracht. Mét veel groen!
  • Op de jeugdafdeling zijn de prentenboekenbakken anders gerangschikt. En de ruimte in het atelier is nu af te scheiden met een geluiddempend gordijn, zodat bijvoorbeeld de kidsredactie daar opnames kan maken.

De grote wijzigingen wat betreft de collectie zijn:

  • De boeken over Nieuwegein – en van Nieuwegeinse auteurs – vind je nu allemaal in de vierkante kast bij het infopunt, samen met een vitrine gevuld door het museum. Ze staan in de buurt van de kolom met de werken van Nieuwegeinse kunstenaars.
  • De collectie van het Taalplein is verplaatst naar de leeszaal, waar ook elke week de Taalbrigade en de Taaltafel plaatsvindt.
  • De Groteletterboeken zijn dichter bij de ingang geplaatst; je vindt ze nu bij pilaar 4, ter hoogte van de plek waar voorheen de reserveringen stonden.
  • De spannende boeken zijn iets verplaatst, waardoor er op het eind ruimte vrijkwam. Daar hebben we de Engelstalige romans neergezet, met daarachter de Young Adult-boeken, zodat deze weer dicht bij de jeugdcollectie te vinden zijn.

NIEUW! Leen een tablet (hublet) in de bibliotheek
Als bibliotheeklid leen je nu makkelijk een tablet voor gebruik in de bibliotheek. De Hublet scan je met je pas, waarna er verschillende apps verschijnen: passend bij je leeftijd. Van leuke taalspelletjes en voorleesverhalen, tot rondleidingen in musea, sudoku’s en opdrachten voor het rijexamen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren