Bibliotheek Nieuwegein beste van Nederland

Vandaag zijn de diverse prijzen uitgereikt door het bibliotheekblad in het Beatrix Theater in Utrecht. De bibliotheken in heel Nederland konden meedingen naar de titel van ‘Beste Bibliotheek van Nederland.’

In drie categorieën werden de prijzen verdeeld. Nieuwegein was genomineerd in de categorie: bibliotheken met een werkgebied van 20.000-80.000 inwoners. Naast Nieuwegein waren ook genomineerd Almere-buiten en filiaal Heyhoef in Tilburg. Nieuwegein is uiteindelijk winnaar geworden en mag zich nu ‘Beste Bibliotheek van Nederland noemen.

‘De jury onder voorzitterschap van cultuurredacteur Ron Holman (NOS) is onder de indruk van de ondernemingslust van de bibliotheek, die een duidelijke keuze heeft gemaakt om, naast het aanbieden van de traditionele media, een lokaal informatiecentrum te zijn, waarmee zeer uiteenlopende doelgroepen bij de bibliotheek betrokken worden.’

Gemma Wiegant, bestuurder van de bibliotheek is bijzonder trots met deze titel. In haar speech sprak zij haar dank uit aan de partners die de bibliotheek mee ontwikkeld hebben. Ook bedankte zij de steun van de gemeenten, maar boven al het bibliotheekteam dat dageliijks alle bezoekers en klanten ontvangen.

Met de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland beoogt Bibliotheekblad het belang van professionele en hoogwaardige openbare bibliotheken onder de aandacht van pers en publiek te brengen. De beste grote bibliotheek staat in Arnhem. De beste kleine bibliotheek is te vinden in Laren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk