Bezwaren tegen verwijdering wegafsluiting

Op 15 oktober 2002 heeft de gemeente een fysieke wegafsluiting ingesteld op het kruispunt Appelvink-Goudvink. Aanleiding hiervoor waren klachten van enkele bewoners van de Goudvink die veel last hadden van sluipverkeer met bestemming kantoren locatie aan de Appelvink. Na realisatie van de fysieke afsluiting zijn veel klachten ontvangen van andere bewoners.

Omdat de meningen over de afsluiting kennelijk verdeeld lagen, is in het voorjaar van 2004 een bewonersenquête gehouden. Hieruit kwam naar voren dat de meerderheid tegen de afsluiting is. Gelet op deze uitkomst is op 8 september 2004 besloten om het verkeersbesluit van 15 oktober 2002 in te trekken. Bovengenoemde personen hebben hier bezwaar tegen. In de buurt spelen veel kinderen buiten. De tegenstanders van opheffing van de wegafsluiting vrezen dat het sluipverkeer en de snelheid weer zullen toenemen. De voorstanders van verwijdering voeren echter ook dit soort argumenten aan. Zij ervaren de bestaande situatie juist als gevaarlijk. Uiteindelijk is de knoop doorgehakt ten gunste van de meerderheid. Met andere woorden: de afsluiting wordt opgeheven.

Er zal nauwelijks noemenswaardige hinder zijn. De straat wordt welliswaar een klein stukje opengebroken, maar het verkeer kan van de huidige routes gebruik blijven maken. Naar verwachting leidt het opheffen van de afsluiting niet tot een hogere verkeersintensiteit dan acceptabel is voor een woonerf.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk