Bezwaren Siam City ongegrond verklaard

In mei 2004 is Siam City met bestuursdwang aangeschreven om de (erotische) massages in het pand Liesbosch 4c te staken. Siam City heeft daartegen bezwaar gemaakt. Aangevoerd wordt dat de verkeerde rechtspersoon is aangeschreven, de overtreding niet gepleegd is, de belangafweging niet correct is en andere dienstverleners op het bedrijventerrein ongemoeid worden gelaten.

Door Siam City is tussentijds de rechtbank om een voorlopige voorziening gevraagd. Dit verzoek werd door de Voorzieningenrechter toegewezen, zodat de aanschrijving is geschorst tot 6 weken na de beslissing op bezwaar. De rechter geeft op de meeste punten de gemeente gelijk, maar oordeelt dat de gemeente beter moet uitleggen waarom het gelijkheidsbeginsel in deze zaak niet opgaat. Het college heeft nu de bezwaren van Siam City ongegrond verklaard. Daarbij heeft het college het gelijkheidsbeginsel niet van toepassing verklaard bij Siam City omdat Siam City de enige onderneming is op de Liesbosch waartegen een handhavingsverzoek is ingediend.

Dit handhavingsverzoek is ingediend door de legale eigenaar van de legale seksinrichting. Juist dit handhavingsverzoek onderscheidt de situatie van Siam City van de andere dienstverleners op het bedrijventerrein. Hiermee is aan de uitspraak van de rechtbank gevolg gegeven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk