Bezwaarschrift parkeren Herenstraat ongegrond

Het college heeft een bezwaarschrift tegen het parkeerverbod op een deel van de Herenweg ongegrond verklaard. Op 4 december 2001 heeft de gemeente Nieuwegein een parkeerverbod ingesteld langs een deel van de Herenstraat. Parkeren is verboden ten zuiden van de Rijnhuizerbrug aan de kant van de woningen en ten noorden van de Rijnhuizerbrug aan de waterkant. Toen er nog eenrichtingverkeer was, lag er voor de fietser in de tegengestelde rijrichting een fietsstrook afgeschermd met een doorgetrokken streep. Een dergelijke fietsstrook is verboden voor auto’s. Dit impliceerde dus een parkeerverbod.

Sinds 17 juli 2001 is de Herenstraat weer tweerichtingsverkeer. Daarmee is de fietsstrook (en het impliciete parkeerverbod) vervallen. Sindsdien geven geparkeerde auto’s steeds vaker overlast aan fietsers. Met name bij de verkeersdrempel is dat soms onveilig. Daarom moest het parkeerverbod op een andere wijze worden heringevoerd. Het bezwaar tegen het parkeerverbod ging met name om het parkeerverbod ten noorden van de Rijnhuizerbrug.

Omdat er -op iets meer loopafstand- voldoende parkeergelegenheid is, is het bezwaar ongegrond verklaard. De bezwaren die naar voren worden gebracht geven geen aanleiding om de verkeersmaatregel te herroepen. Hiermee blijft het besluit van 4 december 2001 gehandhaafd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk