Bezuinigen? Bij deze dingen is dat een no-go!

horen

Het zijn dure tijden, iets wat niet meer te ontkennen valt. Iedere rekening lijkt met de maand wel hoger te worden. Van de vaste lasten tot de boodschappen in de supermarkt. Het is dan ook goed om scherp op je uitgaven te letten en deze naar beneden te schroeven waar mogelijk. Een tijdje geen kleding kopen, minder uiteten gaan of een vakantie skippen is vervelend maar wel iets wat je overleefd. Er zijn echter zaken waar je echt niet op moet beknibbelen. Welke zaken dat zijn? Lees snel verder.

Goed gezorgd
Zorg en de kosten ervan zijn ook steeds verder aan het stijgen, maar toch is dit iets waarvan het aan te raden is om er niet (snel) op te bezuinigen. Natuurlijk is het aan te raden om goed naar je verzekering te kijken en waar mogelijk over te sluiten, maar zorg wel altijd voor de beste dekking in jouw specifieke geval. Of stel je gaat wat minder horen? Wacht dan niet tot het moment dat je er last van krijgt, maar investeer direct in een goed gehoorapparaat zoals één van het merk Oticon of het merk ReSound. Soms worden ze vergoed, maar ook wanneer dit niet het geval is moet je er nooit op besparen. Dit is een investering in levenskwaliteit. Hetzelfde geldt voor bril of lenzen van hoge kwaliteit. Allemaal investeringen waar je niet op moet beknibbelen.

Fit first
Naast dat je nooit moet besparen op kosten voor zorg die (waarschijnlijk) nog gaat komen, is het ook goed om nooit te besparen op kosten die een goede gezondheid in stand houden. Dus goed eten en drinken van hoogwaardige kwaliteit, moet ook geen kostenpost zijn waar jij direct in gaat snijden. Deze kosten kun je echter wel op een slimme manier reduceren door prijzen te vergelijken en de goedkoopste versie te kiezen. Maar ruil groente en fruit nooit in voor fastfood en zeg je sportschool abonnement niet op als je geen alternatief hebt om in beweging te blijven. Uiteindelijk gaat dit namelijk alleen maar ten koste van je gezondheid, en gaat het je uiteindelijk meer kosten opleveren op lange termijn.

Quality time
Ook het hebben van quality time, alleen of met je geliefden is iets waar je niet snel op moet bezuinigen. Dit is immers één van de belangrijkste aspecten in het leven. Investeer daarom altijd in mooie momenten en ervaringen samen, al kunnen deze qua kosten wel heel overzichtelijk blijven. Een leuke strandwandeling samen is ook al heerlijke tijd samen.

Kortom, bezuinigen is goed maar geld uitgeven is soms ook gewoon belangrijk. Waar het gaat om gezondheid en welzijn, dit mag nooit daaronder lijden. Creatief zijn en goedkopere opties kiezen; dat kan dan weer wel!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk