Bezoekers Muntplein en City in gesprek over Omgevingsvisie

Afgelopen week heeft de gemeente Nieuwegein circa 125 winkelende bezoekers van de weekmarkt op het Muntplein en zaterdag op Cityplaza gesproken over de uitdagingen van Nieuwegein. Zij konden aangeven wat zij belangrijk vinden voor hun wijk en voor de stad. Nieuwegein staat dagelijks voor uitdagingen en beslissingen over de inrichting van de leefomgeving. Zo legde de gemeente Nieuwegein  de inwoners een aantal dilemma’s voor, dit aan de hand van een soort levensgrote enquête.

Initiatieven
‘Nieuwegein ontwikkelt een omgevingsvisie, waarin we beschrijven wat we belangrijk vinden voor onze stad en jouw wijk. Het gaat dan om de inrichting en de kwaliteit van de woonomgeving, speelvoorzieningen, groen, natuur, mobiliteit en bereikbaarheid, duurzame energieopwekking en erfgoed. Deze visie bepaalt na vaststelling hoe we ruimtelijke initiatieven van inwoners, ondernemers of maatschappelijke organisaties en de gemeente inhoudelijk beoordelen.’

Digitale enquête
Om een Omgevingsvisie op de stad Nieuwegein te ontwikkelen, is de gemeente op verschillende momenten met inwoners in gesprek. Na drie grote werkbijeenkomsten in de wijken, de gesprekken in drukke winkelgebieden start de gemeente Nieuwegein volgende week met de digitale enquête voor de Omgevingsvisie. Doel van de enquête is om alle verschillende uitgangspunten, dilemma’s en keuzes zo breed mogelijk te toetsen onder inwoners.

One thought on “Bezoekers Muntplein en City in gesprek over Omgevingsvisie

  1. Diana van Rooijen-Schifferling

    Kunnen beter onze wijk aan de Zaanseschans beter onderhouden.
    Groenvoorziening.
    Waarom betalen we gemeente belastingen.
    Ziet eruit als een achterbuurt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk