Bezoek Bouw & Interieur en Tech College

Op woensdag 1 juli was er extra jong bezoek op de Harmonielaan in Nieuwegein. Tweeëndertig basisschoolleerlingen uit groep 7 van de Coolsma basisschool in Driebergen kwamen met hun leerkracht en enkele ouders naar Nieuwegein voor een techniekochtend. De Coolsma basisschool vindt het belangrijk om al in een vroeg stadium techniekactiviteiten aan te bieden maar mist een samenwerkende school uit de buurt om dit te organiseren. De ochtend werd daarom speciaal voor hen georganiseerd door Bouw & Interieur College en Tech College, beide mbo-colleges van ROC Midden Nederland.

Het Bouw & Interieur College en Tech College zijn op meerdere manieren betrokken bij het stimuleren van de instroom van studenten voor technische opleidingen.” Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen dus dit soort initiatieven kunnen we natuurlijk alleen maar aanmoedigen”, aldus Robert Koch (directeur Tech College).

Na een hartelijk welkom door de directeur van het Tech College werden de leerlingen verdeeld. In twee groepen volgden ze verschillende soorten technieklessen. René van Mourik, docent Bouw & Interieur College verzorgde onder de noemer Hout & Design een les “ontwerpen van meubels”. Hiervoor moesten de leerlingen een stoel ontwerpen die “lekker” zit. Na een les vol termen als: schetsen, vormen, zijaanzichten, tekentechnieken, papiergrootte, schaal etc. presenteerden de leerlingen hun eigen creatieve ontwerp. Daarna bezochten ze de werkplaats van de opleidingen Hout en Ontwerpend Meubelmaker om ontwerpen van de mbo-studenten te bekijken.

Namens het Tech College verzorgden docent Bjorn Velthuizen en docent in opleiding; Timo van Nuenen een les metaal bewerken. Door buigen en schroeven van plaatmateriaal kwamen de leerlingen tot mooie eindproducten zoals een metalen olifantje, vliegtuigje etc.

Vanuit drie ministeries wordt er extra accent gelegd op techniek (www.techniekpact.nl). Een van de pijlers is techniek vroegtijdig onder de aandacht (kiezen-leren-werken) te brengen van meisjes en jongens op de basisschool. Daarbij wordt Techniek in 2020 een verplicht onderdeel in het basisonderwijs. In dit kader waren ook de manager van de opleiding Onderwijsassistent; Mathijs van Mansfeld van het Welzijn College aanwezig bij de techniekochtend. Zij zijn bezig om het keuzedeel “technisch onderwijsassistent” vorm te geven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk