Bezoek aan City nog aantrekkelijker

Bezoekers aan de binnenstad van Nieuwegein kunnen in 2018 een aantal wijzigingen en verbeteringen rondom het betaald parkeren verwachten. Nieuw is de invoering van een speciaal avondtarief van maximaal vijf euro in alle openbare parkeergarages. Het voordeeltarief in parkeergarage Theater en de flexibele abonnementen blijven behouden. Ook het parkeren van de fiets blijft gratis. Daarmee wil de gemeente samen met ondernemers en maatschappelijke organisaties het bezoek aan City nog aantrekkelijker maken.

Een avond naar het restaurant, theater of de bioscoop? Met een speciaal avondtarief parkeren bezoekers in de openbare parkeergarages dagelijks van 18 uur tot de volgende dag 9 uur voor maximaal vijf euro.

Gratis parkeren
Op 2e Kerstdag wordt er geëxperimenteerd met gratis parkeren in de parkeergarages. De meeste winkels zijn dan geopend en er is Kersmarkt. Met ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente wordt dit experiment geëvalueerd. Op basis van de uitkomsten wordt gezamenlijk bepaald of in 2018 ook op andere feestdagen met gratis parkeren kan worden geëxperimenteerd.

Snel uitrijden met kentekenherkenning
In de parkeergarage Cityplaza is een systeem voor kentekenregistratie geïnstalleerd. Begin 2018 kunnen alle parkeerders (na betaling) comfortabel en snel uitrijden. Abonnementhouders kunnen overigens ook snel inrijden. De gemeente heeft het protocol kentekenregistratie vastgesteld waarmee de privacy rondom de gegevensverwerking is gegarandeerd.

Parkeergarage Stadshuis

Fietsparkeren aantrekkelijker
De bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad blijven gratis. In 2018 worden de oplaadkluisjes voor accu’s van elektrische fietsen in gebruik genomen. Ook wordt in de fietsenstallingen het uitlenen van een rolstoel, rollator of buggy gecontinueerd. De papieren bonnen maken plaats voor een digitaal scansysteem. Sinds de verplaatsing van de weekmarkt van parkeerterrein P-West naar het Stadsplein wordt de bewaakte fietsenstalling daar nauwelijks gebruikt. De gemeente wil daarom kijken naar mogelijkheden om deze fietsenstalling te verplaatsen naar een locatie waar meer fietsers er gebruik van kunnen maken.

Parkeertarieven
Jaarlijks wijzigt de gemeente de hoogte van de parkeertarieven. Alle parkeertarieven stijgen volgend jaarlicht om de stijgende parkeerkosten dekkend te houden. Het reguliere parkeertarief in de openbare parkeergarages wordt 2,30 euro per uur. Het voordeeltarief in parkeergarage Theater (eerste twee uur de helft van de prijs) en de flexibele abonnementen blijven bestaan. Op straat gelden per parkeerzone verschillende de parkeertarieven. Bezoekers van bewoners en bedrijven parkeren op straat tegen een lager bezoekerstarief. Meer info over de nieuwe parkeertarieven vindt u op www.parkeerservice.nl/nieuwegein.

Vernieuwing parkeergarage Cityplaza
In 2019 worden de oudere parkeerdelen van de parkeergarage Cityplaza gerenoveerd. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en gaan in 2018 onverminderd door. De gemeente brengt dan onder meer duurzame verlichting aan, hangt nieuwe routebordjes op voor auto’s en voetgangers en realiseert oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren