Bezigheidspakketten voor ouderen in Nieuwegein

De Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht heeft een deel van de opbrengsten van de wandeltocht in 2018 aangewend om pakketten met bezigheidsmaterialen te laten samenstellen ten behoeve van ouderen die één of meer dagdelen in de week een ontmoetingsgroep of dagopvang bezoeken. Ook ouderen in Nieuwegein krijgen zo een pakket. Pro’Senior uit Zutphen heeft de pakketten ontwikkeld om ouderen actief te houden met aangepaste materialen zoals gezelschaps- en vragenspellen, allemaal speciaal ontwikkeld voor deze doelgroep. Instellingen verspreid door het hele land zijn geselecteerd. Ook het Ontmoetingscentrum Nieuwegein Zuid van Vitras zal een pakket ontvangen.

In Nederland geven veel ouderen er de voorkeur aan om zelfstandig te blijven wonen, uiteraard zolang dat nog kan. Dagopvang vindt vaak plaats in ontmoetingsruimten en buurtkamers in de wijken waar ouderen bijeen kunnen komen gedurende één of meerdere dagdelen in de week. Deze opvang wordt mogelijk gemaakt door inzet van veel vrijwilligers.

De kwaliteit van de dagopvang, met name als het gaat om materiaal voor activiteiten, staat onder financiële druk. Mogelijkheden om gelden vrij te maken voor aanschaf van aangepast materiaal voor bezigheid en activering worden elk jaar weer minder.

De Rode Kruis Bloesemtocht wordt georganiseerd ten behoeve van projecten van het Nederlandse Rode Kruis die gericht zijn op het bevorderen van activiteiten die de zelfredzaamheid van ouderen bevordert. In 2018 werd de 26ste Bloesemtocht georganiseerd, er werd maar liefst ruim 100.000 euro bij elkaar gewandeld.

De Nationale Rode Kruis Bloesemtocht is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste sportevenementen in het land met ruim 30.000 deelnemers. Op zaterdag 13 april 2019 wordt het evenement voor de 27ste keer georganiseerd in Geldermalsen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk