Bewoners zorgcentrum Vreeswijk wandelen met natuurgids

Na een paar dagen regen konden de bewoners van ZorgSpectrum locatie Vreeswijk zaterdag 13 augustus toch de wandeling met picknick gaan maken met de natuurgids van Duurzaam Nieuwegein. De afspraak voor deze wandeling is gemaakt tijdens de door Samen voor Nieuwegein georganiseerde beursvloer in november 2015.

Wat bewolking en af en toe de zon maakte het prachtig wandelweer. De bewoners en begeleiders van ZorgSpectrum locatie Vreeswijk genoten van de kennis en kunde van de natuurgids van Samen Duurzaam Nieuwegein.

Gids Henk van der Honig nam bewoners mee naar plekken waarvan ze niet wisten dat die zo dichtbij locatie Vreeswijk lagen. Natuurlijk weten inwoners van Nieuwegein de kinderboerderij te vinden. Maar veel mensen weten niet dat schuin achter Vreeswijk een prachtig bos ligt met wandelpaden.

Tijdens de wandeling vertelde Henk bijzondere wetenswaardigheden over duurzaamheid: Duurzaamheid die door de natuur zelf wordt geregeld, maar ook wat wij als mens daaraan kunnen bijdragen. Zo vertelt Henk enthousiast hoe de knolletjes aan de wortel van de witte klaver stikstof kunnen omzetten, maar ook dat de gemeente Nieuwegein een gescheiden rioolsysteem heeft en we meer gebruik moeten maken van wind en zonenergie.

Wandeling Zorgspectrum - Samen duurzaam

Fotobijschrift: Bewoners van locatie Vreeswijk van ZorgSpectrum hebben een mooie wandeling gemaakt met gids Henk van der Honig van Samen Duurzaam Nieuwegein.

Halverwege de wandeling werd gepicknickt bij de kinderboerderij, want van al die buitenlucht word je hongerig. Een mooi slot van de wandeling en zoals een van de deelnemers beaamde: ‘’Dit is beter dan met je kont in de auto zitten…’’

De afspraak voor deze match is gemaakt tijdens de Beursvloer in november 2015. Ook dit jaar organiseert Samen voor Nieuwegein een Beursvloer. Op donderdag 17 november wordt deze gehouden bij Ordina aan de Ringwade in Nieuwegein. Inschrijven kan al via de website van Samen voor Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk