Bewoners rondom de Luifelestede worden betrokken bij de inrichting van de buitenruimte

Bewoners rondom de Luifelstede mogen meedenken naar de invulling van de buitenruimte rondom het het pand in de binnenstad van Nieuwegein. Medio juli dit jaar zullen ruim 100 statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) hun intrek nemen in het pand dat al geruime tijd leeg staat. Momenteel wordt het pand verbouwd tot appartementencomplex voor deze nieuwe lichting statushouders. Het moet een plek worden waar iedereen zijn draai kan vinden, zowel statushouders en de huidige bewoners. Een klankbord met zowel ambtenaren en bewoners zal hiervoor opgericht worden.

Zaterdag 24 juni is er een inloopochtend en kunnen bewoners een kijkje nemen in het pand aan de Luifelstede. Bewoners die deel willen nemen aan de klankbordgroep kunnen zich dan aanmelden. De betrokken wethouder Hans Adriani van o.a. Wonen, woningbouw en volkshuisvesting, vindt het belangrijk om in gesprek te blijven met alle betrokkenen. ‘Er is veel geleerd over de communicatie bij de eerste lichting statushouders in Zuilenstein. Daar is veel fout gegaan. De bewoners waren slecht geïnformeerd en dat leverde veel negatief nieuws op.’ Door juist de bewoners er bij te betrekken hoopt de wethouder dat de nieuwe bewoners zich sneller gaan thuis voelen in Nieuwegein. Hoe laat de inloopochtend op zaterdag 24 juni aanstaande begint is nog niet bekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren