Bewoners Ringstede zijn overlast zat

Al jaren klagen bewoners van de Raadstede over de overlast aan de Ringstede in de binnenstad van Nieuwegein. Er zijn al veel gesprekken geweest tussen de bewoners met wijkwerkers, de verantwoordelijke wethouders en de wijkagent maar er lijkt geen oplossing te komen voor de problematiek aan de Ringstede. Het gaat hier om overlast die bezoekers van restaurant Will’s veroorzaken, het afval van het restaurant en de vrachtwagens die Cityplaza te vroeg in de morgen bevoorraden, kortom: overlast van lawaai tot laat in de avond en motorgeronk van vrachtwagens vroeg in de morgen. Deze overlast ondervinden de bewoners al ruim drie jaar en eisen een definitieve oplossing voor de problemen, die leiden tot grote irritaties bij de bewoners.

Een bewoner: ‘Tot op heden gaat het redelijk met de beheersing van de agressie maar ook dit stopt een keer. Bewoners zullen dan zelf optreden tegen de overlast met alle gevolgen van dien.’

In een brandbrief aan burgemeester Backhuijs laten de bewoners weten het zat te zijn en willen gauw een definitieve oplossing. Een oplossing kan zijn, aldus een bewoner: ‘een beweegbare afsluiting aan de Ringstede’ maar daar wil de politiek niet aan.

Burgemeester Backhuijs laat in een reactie weten: ‘Ik heb uw brief gelezen en zal dit bespreken met de betrokken afdelingen en personen. In uw brief schrijft u over mogelijk het recht in eigen hand nemen door bewoners. Ik breng bij u onder de aandacht dat daar risico’s aan zitten met gevolgen die zich mogelijk tegen de bewoners kunnen keren. Ik denk niet dat dit een verstandige weg is.’

Tot op heden is het blussen van brandjes door middel van waarschuwingen naar Will’s en bekeuren van foutparkeerders. De bewoners willen een definitieve oplossing voor hun probleem. Met welke oplossing de gemeente komt is onduidelijk. Wel duidelijk is dat de boel op scherp staat aan de Raadstede.

Eind januari dit jaar is deze brief verstuurd aan de eigenaar van restaurant Will’s. Heeft u klachten over uw wijk? Laat het onze redactie weten. De gemeente heeft aandacht voor dit probleem en zal daar later over communiceren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk