Bewoners Rijtuigenbuurt stemmen voor kunst

Niet vóór, maar mét de buurt. Circa 25 bewoners van de Rijtuigenbuurt hebben hun keuze gemaakt voor kunst in de buurt. Het doel van het kunstproject is de uitstraling en imago van de buurt te verbeteren. Dit gebeurt door samen met de bewoners kleurrijke kunstwerken vorm te geven die een zichtbare plek krijgen in de buurt.

In opdracht van gemeente Nieuwegein hielden vijf kunstenaars vorige week een pitch van het kunstproject dat ze samen met buurtbewoners willen uitvoeren. De kunstenaars gingen aan de hand van deze ‘community art projecten’ met bewoners en de jury in gesprek. De projecten van kunstenaars Joyce Verheul en Vincent Skiller kwamen als winnaars uit de bus.

En de winnaars zijn..
Beide kunstenaars hebben een sterke band met de buurt en staan te popelen om met hun project aan de slag te gaan. Joyce Verheul kwam met een project waarbij ze boomknuffelaars wil ontwerpen waarmee bomen in de wijk op een kleurrijke manier versierd gaan worden. Vincent Skiller kwam met het idee om picknick tafels te ontwerpen waarbij buurtbewoners zelfontworpen patronen en boodschappen voor de buurt met een lazerprinter in de tafel kunnen graveren. Na de zomervakantie wordt gestart met de uitvoering van de kunstprojecten.

Verantwoordelijk wethouder Martijn Stekelenburg: “De energie van zowel de bewoners als de kunstenaars spreekt me erg aan. Vanuit deze drive ontstaan de mooiste initiatieven.”

Cultuurmakelaar Casper Broekaart: “Veel mensen hebben een statisch beeld over kunst en cultuur. Alsof het alleen voor een klein clubje mensen is en in een museum of theater plaatsvindt. Deze kunstprojecten zijn van, voor, over, met en in de buurt.”

Vincent Skiller

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren