Bewoners kritisch op plannen Juko-/Hesseveld

In april is aan de bewoners rondom het Juko-/Hesseveld bekend gemaakt dat het complete veld zal verdwijnen, omdat er woningen gebouwd zullen worden. De bewoners waren onthutst, omdat altijd door de politiek, waaronder het CDA, is voorgehouden dat het Hesseveld onbebouwd zou blijven. Het Jukoveld (naastgelegen) zou al wel een woonbestemming krijgen. In een navolgend overleg hebben de bewoners enige uitleg gekregen van de gemeente. Andere inzichten konden via de formele inspraakprocedure van de studie “verkenning fase 1 herontwikkeling Juko-/Hesseveld” naar voren worden gebracht. De bewoners waren teleurgesteld over de plannen, maar zeker ook over de wijze waarop de gemeente de dialoog met de bewoners heeft gevoerd. Nu de studie voorligt, wordt er hard gewerkt aan een formele inspraakreactie. De bewoners, verenigd in de bewonervereniging Oud-Jutphaas (BVOJ), vragen zich hardop af of deze woningen nodig zijn en of het Hesseveld de juiste plek is.

Sander Bos van de BVOJ: “De gemeente wil doorstroming bevorderen door te bouwen voor ouderen en komt dan met een plan van 60 eengezinswoningen en een enkele patiowoning. Daarvan zijn er al zoveel in Nieuwegein. De locatie, het Juko-/Hesseveld, is een belangrijke groenplek in onze drukke wijk. Het offeren van dit complete veld voor woningbouw maakt dat deze grote kwaliteit van de wijk verdwijnt.”

De bewonersvereniging stelt eveneens dat bouwen voor ouderen veel beter kan plaatsvinden aan de Hildo Kropstraat, waar diverse locaties beschikbaar komen en problemen van verkeer en overlast van bedrijvigheid gelijk kunnen worden aangepakt.

Bos: ‘Zonde om dan vermeende woningvraag in te vullen door te bouwen op een mooi groot grasveld, dat recreatief regelmatig gebruikt wordt. De bewonersvereniging ziet graag dat teruggekeerd wordt naar de oorspronkelijke plannen, waarbij er woningbouw op het Jukoveld (aan de Hildo Kropstraat) kan worden gerealiseerd en het Hesseveld behouden blijft.’

De bewonersvereniging vindt dat met het voorliggende plan problemen worden gecreëerd en kansen worden gemist en heeft vooruitlopend op de officiële inspraakreactie maar liefst 30 vragen ingediend bij B&W. “Wij steken nog steeds de hand richting de gemeente om naar betere oplossingen te zoeken dan nu voor ligt!” aldus Bos.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk