Bewoners Galecop opgeschrikt door achtervolging

Afgelopen zondag avond rond 20.00 uur werden de bewoners in de wijk Galecop opgeschrikt door loeiende sirenes van een overmacht aan politieauto’s. Meer dan tien politieauto’s kwamen met gillende sirenes de wijk in om een dievenbende op te sporen die hun slag hadden geslagen in Rotterdam. Bij de achtervolging zou ook geschoten zijn.

De politie kreeg rond half acht zondagavond een melding van een auto-inbraak in de wijk Hoogvliet in Rotterdam. Bij aankomst ging er een auto met hoge snelheid vandoor. De politie zette de achtervolging in, maar de daders waren niet bepaald van zins om de instructies van de politie op te volgen. Ze probeerden aan de politie te ontkomen en scheurden via de A20 en de A12 en de A2 via Utrecht naar Amsterdam. Daarbij reden ze af en toe zelfs tegen de 200 km per uur, gevolgd door meerdere politieauto’s. De achtervolging voerde zelfs door de bebouwde kom van Bodegraven, Utrecht en Nieuwegein en eindigde in Amsterdam Zuidoost. Daar is een politieauto tegen de auto aan gereden, en heeft de vluchtauto belet om verder te gaan. Een van de vier mannen raakten gewond en moest naar het ziekenhuis. De overige drie zijn aangehouden. Voor zover bekend zijn er geen andere ongevallen gebeurd bij de achtervolging.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren