Bewoners en kinderen willen verkeersveiliger wijk

Zo’n 1000 handtekeningen én tekeningen ontving wethouder Hans Reusch maandag 7 maart uit handen van de leerlingen van basisschool de Klimop en bewoner/raadslid Ton de Mol. Namens vele inwoners vroegen zij de gemeente om de wijk verkeersveiliger te maken. Hans Reusch: “Ik deel jullie zorg voor het drukke verkeer in de wijk, met name op de doorgaande wegen. Wij zijn bezig om te kijken welke maatregelen we het beste kunnen treffen. Wij denken hierbij aan het aanleggen van drempels, wegversmallingen en een rotonde. Daarnaast vragen wij jullie ook om vooral te voet, te fiets of met het openbaar vervoer naar school te komen. Dat voorkomt weer extra autoverkeer!”
De gemeente Nieuwegein heeft onlangs een studie laten uitvoeren naar de verkeersituatie in de wijk Jutphaas Wijkersloot. Daaruit blijkt onder andere dat met name de doorgaande routes (Richterslaan, Sluyterslaan en Zwanenburgstraat) erg druk zijn en een deel van de weggebruikers de maximumsnelheid overschrijdt. Oversteken naar de andere kant van de weg is lastig voor voetgangers en fietsers. Ter hoogte van de winkelcentra kan het erg druk zijn met parkeren. Desondanks komt uit straatgesprekken ook naar voren dat men de verkeerssituatie in de wijk goed vindt. Onderzoeksbureau Oranjewoud doet ook aanbevelingen om de verkeerssituatie in de wijk te verbeteren. Het college neemt hierover binnenkort een besluit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren