Bewoners boos over lawaai tram

De bewoners aan de Hagestede, Zegelstede en de Karosdrift in de binnenstad van Nieuwegein zijn allerminst blij met de betonbak voor de sneltram voor hun deur. Sinds de vernieuwing van de trambaan verleden jaar ondervinden zij veel overlast van lawaai die de tram maakt in de zogeheten ‘Olivetti-bocht.’ Tot laat in de avond horen de bewoners gepiep en gekraak en worden ze wakker gehouden in hun slaap. Het BRU, Bestuur Regio Utrecht, verantwoordelijk voor de vernieuwing van de trambaan, vindt het allemaal wel meevallen. Wat cijfers.

Onlangs heeft het BRU nog een meting laten verrichten maar vond het geluid niet storend genoeg om te verhelpen. De ‘Olivetti-bocht’ was verleden jaar nog de ‘bottle-neck’ waardoor de vernieuwing van de trambaan in Nieuwegein maanden lang uit liep. De buurt komt nu in actie en zijn momenteel een handtekeningen actie begonnen om het BRU te bewegen iets te doen tegen de overlast. Onze reporter Rein Vriend ging met zijn camera langs de trambaan staan en filmde een langskomende tram. Heeft u last van de tram? Laat het onze redactie weten. Klik op het videocameraatje hieronder voor de video.

Vandaag dinsdag 23 juli 2013 geeft het BRU een reactie op ons artikel. Deze hebben wij hier voor u geplaatst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren